Antipasti di pesce per la Vigilia

vigilia
Ancora proposte di solo pesce per la Vigilia che è sempre più vicina, ancora piatti semplici, veloci e gustosissimi…sempre accompagnati dalle proposte di mise en place di Alma!

Capesante con purea di cavolfiore la cui ricetta trovate qui

Gamberoni in pastella; semplicemente preparate un pastella con farina, birra fredda e prezzemolo tritato, immergete i gamberoni nella pastella e friggeteli in olio ben caldo.

Cocktail di gamberi in salsa rosa; preparata la salsa rosa con della maionese, ketchup e brandy e dove aggiungerete i gamberi sbollentate, adagiate quindi un cucchiaio di preparato su una foglia di insalata verde e servite su bicchieri da brandy.

Fish starter fo Xmas Eve dinner
Still only fish proposals for this dinner Eve that is getting closer, still simple dishes, quick and delicious … always accompanied by proposals for the setting table Alma has created!

Scallops with cauliflower puree (the recipe here)

Fried shrimps; simply prepared a batter with flour, cold beer and chopped parsley, dip the shrimps in the batter and fry in hot oil.

Cocktail shrimp in pink sauce; the pink sauce is prepared with mayonnaise, ketchup and brandy where to add the blanched shrimp, lying then a spoonful of the mixture on a green salad leaf and served on brandy glasses.

Antipasta peshku per darken e Krishlindjeve
Vazhdojme propozimet vetëm me pjatanca peshku për darken e Krishlindjeve qe po bëhet gjithnje e më afër, ende pjatanca të thjeshta, të shpejta dhe të shijshme … shoqëruara gjithmonë me tavolinat e zbukuruara nga Alma!

Kapesante me lulelakër pure (receta këtu)

Karkaleca te skuqura; thjesht përgatitni brum te holle me miell, birrë të ftohtë dhe majdanoz te grire ne te cilin do zhysni nje nga nje karkalecet e qe do te skuqen në vaj të nxehtë.

Koktej karkalecash në salcë rozë; salca roz ësht e përgatitur me majonezë, ketchup dhe brandye ku do shtoni karkalecat e zier dhe do vendosni një lugë pergatitje në një gjethe sallatë të gjelbër dhe te shërbyer në gota likeri te medha.
Natale 2010 022

IMG_2266

IMG_2250
DSCN1477

DSCN1476

DSCN1475

DSCN1474

DSCN1473

DSCN1472

DSCN1470

DSCN1469

I commenti sono chiusi.