Carissimi amici, rieccomi qui dopo queste lunghe e meritatissime vacanze oltreoceano.
Ringrazio la mia adorata mammina che non ha mai smesso di essere attiva sulla pagina Facebook del nostro Blog e che ogni giorno vi ha presentato le più svariate creazioni, frutto della sua infinita ed accurata fantasia.
Ora sono tornata e tornano anche i nostri articoli sul blog, nella speranza che continuerete a seguirci fedelmente come fate sempre, augurando diventiate sempre più numerosi.
Riprendiamo quindi da un dessert estivo tanto facile da realizzare quanto d’effetto; gli aspic di frutta!
Dear friends, here I am again after these long and well-deserved vacation overseas.
I’m grateful to my dear mom who has never stopped being active on the blog Facebook page and that every day has brought you all the most diverse creations, as result of his infinite creativity.
Now I’m back and are back also our articles on the blog, hoping that you will continue to follow us faithfully as you always do and wishing you become more and more numerous.
So let’s continue with a summer dessert easy to make as really impressive in its presentation; the aspic of fruit!
Të dashur miq, ja ku jam këtu përsëri pas këtyre pushim të gjatë dhe të merituar ne New York.
Dua te falënderoj mamushen time të dashur e cili kurrë nuk e ka ndalur duke qenë aktive në faqen e Facebook-ut te blogut to e qe çdo ditë ju ka prezantuar krijimet më të ndryshme, si rezultat i imagjinatës së saj të pafundme.
Tani ja ku u ktheva the bashk me mua do kthehen edhe artikujt tonë në blog, me shpresë qe do të vazhdoni te na ndjekni si gjithmonë e akoma me te shumte.
Pra po fillojm duke ju propozuar një ëmbëlsirë verë te lehtë për ty kryer si majft e bukur ne paraqitjen e saj; flas per xhelatinën e frutave!
Aspic di frutta
Gli aspic sono delle preparazioni piuttosto particolari. Non che risultino difficili da preparare, anzi, ma si presentano come un agglomerato di ingredienti di diverso tipo, sia dolci che salati, sospesi in un composto gelatinoso. Noi ve li proponiamo su una cialda di biscotto di pasta frolla realizzata con la nostra classica ricetta che trovate qui.
Ingredienti:
100 ml di succo di arancia
400 ml di acqua
150 gr di zucchero
4 fogli di gelatina
400 gr di frutti di bosco
Fragole, melone e uva a piacere
Poco rum
Versare l’acqua insieme allo zucchero in un pentolino e posizionarlo su fiamma bassa. Mettere i fogli di gelatina a bagno in acqua fredda per 10 minuti. Ricavare il succo delle arance e filtrarlo. Affettare le fragole a pezzi non troppo grossi. Aggiungere allo sciroppo nel pentolino il succo di arancia, il rum e la gelatina strizzata. Mescolare bene per fare sciogliere completamente. Posizionare i frutti di bosco e le fragole negli stampini e coprirli con il liquido ottenuto. Trasferire in frigo per qualche ora e servire decorando a piacere adagiandolo delicatamente sulla cialda di biscotto.
Fruit aspic
The aspic preparations are rather special. Not that they are hard to prepare, indeed, but they are presented as a conglomeration of different types of ingredients, both sweet and savory, suspended in a gelatinous compound. We propose them on a wafer cookie made with our classic recipe you find here.
Ingredients:
100 ml of orange juice
400 ml of water
150 grams of sugar
4 sheets of gelatin
400 grams of berries
Strawberries, melon and grapes as you want
A little rum
Pour the water with the sugar in a small saucepan and place over low heat. Put the gelatine to soak in cold water for 10 minutes. Get the orange juice and filter it. Slice the strawberries into pieces not too large. Add the syrup in the saucepan orange juice, rum and squeezed gelatine. Stir well to melt completely. Place the berries and strawberries into molds and cover with the liquid obtained. Transfer to the fridge for a few hours to taste and serve garnished by resting them gently on the wafer cookies.
Xhelatin me fruta
Përgatitjet me xhelatinë janë mjaft të veçanta. Jo se ato janë të vështira për të përgatitur, por jan shum te veçanta ne paraqitje dhe realizohen sit e embla sit e kripura per nje antipast.
Ne po ju propozojmë xhelatinat tona mbi gurabie te realizuara me receten ton qe gjeni ketu.
Përbërësit:
100 ml lëng portokalli
400 ml ujë
150 gram sheqer
4 fletë xhelatinë
400 gram mana ferra
Luleshtrydhe, pjepër dhe rrush sa te doni
Pak liker (Rhum)
Hidhet uji me sheqer në një tigan të vogël dhe vihet mbi flake te ulët. Vendosen fletet e xhelatinës në ujë të ftohtë për 10 minuta. Shtrudhet portokalli dhe filtrojm lengun e tij. Presim ne copa luleshtrydhe. Shtojm shurupin në lëngun e portokallit bashk me likerin dhe xhelatinën e shtrydhur. Perzjejm te tera bashk deri sa xhelatina te shkrihet tërësisht. Vendosim manaferrat, luleshtrydhe, rrush, ose bosatn në forma te ndryshme dhe i mbulojm me lëngun. I leme ne në frigorifer për disa orë te mpiksen dhe i shërbejmë të zbukuruar me fruta mbi gurabiet tona.
Po sma hengri goja , nuk me mbushet mendja , se syri te genjen.
Keto ishin jashtezakonisht te shijshme .