Black & white

IMG_1881

Care amiche, in questi giorni dal tempo tanto mite, vero che vi vien voglia di iniziare a tirare fuori dagli armadi i spolverini, i vestitini o addirittura i sandali? Però non possiamo ignorare il calendario che ci riporta immediatamente alla realtà ricordandoci che siamo solo a febbraio, l’inizio della primavera è lontana ancora un mese e le temperature, costantemente più calde, sono ancora più lontane.
Io però con questo splendido solo non potevo rinunciare al vestito corto smanicato e i sandali aperti, quindi ho tirato fuori dal mio archivio fotografico queste bellissime foto in cui, sempre in compagnia della mia grande fotografa di fiducia, mi sono fatta catturare con questo particolare vestito di Cynthia Rowlay e queste open toe a cui sono state applicato due pavoni gioiello. La bigiotteria è come sempre vintage e scovata con passione e curiosità in diversi mercati.

In ultimo volevo solo raccontarvi quanto queste scarpe siano particolarissime e molto speciali perché sono le scarpe che Alma ha indossato per il revival della cena di maturità classe 81, dove a distanza di 30 anni si sono rincontrarti allievi e professori emozionandosi e commuovendosi come non mai!

Dear friends, in these days of mild weather , didn’t you feel like you start to pull away from closets the dusters , dresses or even sandals? But we cannot ignore the calendar that immediately brings us back to reality by reminding us that we are only in February, the beginning of spring is still a month away and the temperatures steadily warmer, are even more distant.
however, with this beautiful sun, I just could not give up the sleeveless short dress and open-toe sandal, so I pulled out from my pictures archive these beautiful pictures in which, always in the great company of my great photographer, I got to capture this particular Cynthia Rowlay dress and these open toe that have applied on top two peacocks jewel. The vintage jewelry, as always, we get it searching with passion and curiosity in different markets.
Finally, I just want to tell you how much these shoes are special because they are the shoes that Alma wore to revival of the High School graduation dinner party class 81, where after 30 years students and teachers met each other getting excited and becoming emotional as ever!

Të dashur miq, në këto ditë me koh të butë, nuk ju vjen deshira per te hapur dollapet e te nxirrni fustanet e shkurter edhe sandalet? Por nuk mund të injorojë kalendarin që menjëherë na sjell përsëri në realitet duke na kujtuar se ne jemi vetëm në shkurt, fillimi i pranverës është ende një muaj larg dhe temperaturat në mënyrë të qëndrueshme te ngrohta, janë edhe më të largëta.
Unë, megjithatë, me këtë diell të bukur, unë thjesht nuk mund të heqja dorë nga fustani pa mëngë I shkurtër dhe sandale, kështu që qe zgjodha nga arkivin fotografik keto foto të bukura në të cilat, gjithmonë në shoqërinë e fotografit time të madhe e te besimt, bera foto me këtë fustan të veçantë te Cynthia Rowlay dhe këto kepuc sandale me pjesën e përparme të hapura ku mbi ta janë aplikuar në dy pallonj me gur. Bizhuterine si gjithmonë e kemi kerkuar me dhe kureshtje në tregje të ndryshme.
Së fundi, do deshiroja vetem t’ju tregoja se sa këto këpucë janë shumë të veçanta se janë këpucët që Alma kish veshur per mremjen e matures se rikrijuar 30 vjet me pas asaj darke te 1981. Ne kete darke, ne nje distancë prej 30 vjet studentët dhe mësuesit u ritakuan perseri me shum mall duke u emocionuar me shume se kurre!

IMG_1880 IMG_1879 IMG_1878 IMG_1877 IMG_1882

IMG_1896

IMG_1895

IMG_1894

IMG_1893

IMG_1892

IMG_1890

IMG_1888

IMG_1887

IMG_1886

IMG_1874

IMG_1872
IMG_1904

IMG_1903

IMG_1902

IMG_1901

IMG_1900

IMG_1899

IMG_1922

IMG_1920

IMG_1925

IMG_1923

4 risposte a Black & white

 1. Alda scrive:

  Flattering look! Super chic! You are really pretty and feminine!

 2. Monda scrive:

  Beautiful, elegant,stylish!
  No wonder…Alma’s daughter,Grandma Vera’s granddaughter.
  Love you both.
  xx