Costine al forno

DSCN2370

Tirate fuori un buon vino rosso perché oggi mangiamo le costine al forno…il piatto preferito di Nonno Veis

Ingredienti;
1 kg costine di maiale
aromi vari
sale
pepe
vino bianco da tavola per sfumare

Prendete le costine precedentemente sciacquate in acqua calda per eliminare eventuali impurità, e disponetele in una teglia con poca acqua, aggiungete gli aromi, sale e pepe e infornate per 50/60 min in forno a 160° avendo cura di rigirarle di tanto in tanto e verso fine cottura sfumarle con il vino bianco.

Roast ribs

Take out a good red wine because today we are gonna have a special dish…the roast ribs…our Grandfather Veis favorite dish.

Ingredients;
1 kg pork ribs
various herbs
salt
pepper
white table wine for blending

Take out the ribs previously washed in hot water to remove any impurities and arrange them in a baking dish with a little water, add the spices, salt and pepper and bake for 50/60 minutes in the oven at 160 ° taking care to turn them from time to time and blending towards the end with cooking white wine.

Brinjë te pjekura

Sot nzirrni verën e kuqe të mirë qe keni, sepse sot kemi per te ngrënë nje pjatanz speciale…brinjët ne furre…pjatanca e preferuar e Gjysh Veisit.

Përbërësit;
1 kg brinjë derri
Ereza të ndryshme
kripë
piper
verë te bardhë

Pergatisni brinjët qe me pare keni shpëlare me ujë të nxehtë për të hequr çdo mbeturin pislliku, I vendosim në një tepsi pjekje me pak ujë, I shtojm erëza, kripë dhe piper dhe piqen për 50/60 minuta në furrë në 160 ° duke u kujdesur per ti kthyer her pas here, dhe se fundi I “fikim” me pak vere te bardhe në fund të gatimit.
DSCN2355

DSCN2354DSCN2370

DSCN2369DSCN2371

DSCN2373

I commenti sono chiusi.