Dolce primavera

DSCN2946

La primavera è finalmente esplosa, non solo tra i campi e alberi in fiore, non solo nei cuori e negli occhi di tutti ma anche e soprattutto nei dolci di Alma.
Per cui di seguito vogliamo condividere con voi le immagini della torta la cui ricetta trovate qui, ma questa volta con l’aggiunta dello sciroppo di zucchero ottenuta facendo sciogliere 500 gr di zucchero in 1 kg di acqua bollente aromatizzata con chiodi di garofano, e bagnata quando entrambe, sciroppo e torta sono fredde. Una vera delizia specie se assaporata con una buona tazza di thè all’ombra di un ciliegio in fiore!

Sweet Spring

Spring has finally exploded and not only among the fields and trees in bloom, not only in the hearts and the eyes of all of us, but also and especially in on Alma’s desserts.
So below, we would like to share with you the pictures of this cake (recipe here), but this time with the addition of sugar syrups obtained by dissolving 500 grams of sugar in 1 kg of boiling water flavored with cloves, and wet when both, syrup and cake, are cold. A real treat, especially when accompaned with a good cup of tea under the shade of a cherry tree in bloom!

Parnver e embel
Pranvera ka shpërthyer më në fund, jo vetëm në mes fushave dhe pemëve në lulëzim, jo vetëm në zemrat dhe në sytë e të gjithë ne, por sidomos edhe në ëmbëlsirat e Almës.
Ndaj me poshtë duam te ndajmë me ju fotografite të kesaj torte, recetë n e te ciles e gjeni këtu, por këtë herë me shtimin e sherbetit të bere duke tretur 500 gram sheqer në 1 kg ujë të valë dhe aromatizuar me fara karafili. kujdes te sherbetosni torten kur si shurup dhe torta janë të ftohtë. Një specialitet i vërtetë sidomos nese e shoqeruar me një filxhan të mirë të çaji nën hijen e një qershie në lulëzim!

DSCN2944 DSCN2943 DSCN2941 DSCN2939DSCN2947 DSCN2945DSCN2948DSCN2949
DSCN2950DSCN2937

DSCN2927

DSCN2926

DSCN2925

DSCN2924

DSCN2922

DSCN2920

DSCN2919

DSCN2918

DSCN2916

DSCN2914

DSCN2913

DSCN2912

DSCN2911

DSCN2910

DSCN2909

DSCN2908

DSCN2898

DSCN2886

DSCN2885

DSCN2884

DSCN2883

DSCN2882

DSCN2881

DSCN2880

DSCN2878
DSCN2904

DSCN2905

DSCN2907

DSCN2900

DSCN2895

4 risposte a Dolce primavera

 1. Alda scrive:

  Every post in this side is ridiculous amazing. I truly appreciate the joy of spring that you are promoting.

  • almaorsolastyle scrive:

   Thank you so much from the deep of our heart Zia Alda!
   Happy Easter!
   Alma, Orsola & family :)

 2. Monda scrive:

  Miresia,fisnikeria dhe eleganca juaj(e te tre brezave) ia shton bukurine pranveres.
  Qofte Pranvere e gezuar dhe e shendeteshme per familjen tuaj!
  Perqafime,
  Monda.

  • almaorsolastyle scrive:

   Te falenderojm te gjith nga zemra Monda per fjalet e tua te bukura!
   Gezuar Pashket,
   Alma, Orsola & familja