Focaccia Ligure

DSCN1145
Le feste si avvicinano ed in questo magico periodo vi proponiamo un’ottima merenda per grandi e piccini oltre che un ottimo companatico per l’eventuale cenone o pranzo di Natale; una specialità ligure, la “Focaccia con patate”!

Ingredienti;
200 gr farina 00
100 gr farina di grano duro
200 gr patate lesse
250 ml di acqua tiepida
50 gr di olio di semi
12 gr lievito
16 gr di sale
un pizzico di zucchero
pomodorini
olive nere
origano
olio oliva

In un grosso contenitore lavorate le farine con l’acqua tiepida in cui avete sciolto il lievito e aggiunto il pizzico di zucchero per aiutare la lievitazione. L’impasto deve risultare molto appiccicoso. Aggiungete l’olio e il sale ed infine le patate lesse schiacciate. Dopo aver lavorato con una frusta elettrica l’impasto, lasciarlo lievitare coperto con un canovaccio umido per 1 h.

Foderate la teglia con la carta da forno quindi versatevi l’impasto ormai lievitato. Distribuite sulla superfice i pomodorini, le olive, l’origano e un filo di olio di oliva e infornate in forno preriscaldato al massimo della temperatura.

Alle foto della nostra focaccia seguono le meravigliose creazioni di Alma!
Enjoy!!!

Focaccia with potatoes
Holidays are approaching and in this magical period we would like to offer you a great idea for a snack for both children and adults as well as a great relish for any dinner or Christmas lunch, a specialty from Liguria, the “Focaccia with potatoes”!

Ingredients;
200 gr flour for all purpose
100 gr of wheat flour
200 g boiled potatoes
250 ml of warm water
50 grams of vegetable oil
12 gr yeast
16 grams of salt
a pinch of sugar
tomatoes
black olives
oregano
olive oil

In a large container amalgamate flours with warm water where you have dissolved yeast and the pinch of sugar to help the rise. The dough should be very sticky. Add the oil and salt and finally the mashed potatoes. After working the dough with an electric mixer, cover with a towel and let it rise for 1 hour.
Lined the pan with parchment paper and then pour the dough already rise. Distributed on the surface the tomatoes, olives, oregano and a drizzle of olive oil and bake in a preheated oven at maximum temperature of your oven.

The pictures of our focaccia are followed by the wonderful Alma Xmass creations!
Enjoy!

Fokaçia me patate
Festat po afrohen dhe në këtë periudhë magjike duam t’ju ofrojmë një ushqim te kendshem si per fëmijët ashtu dhe per të rriturit, si dhe një kënaqësi të madhe për çdo darkë apo drekë të Krishtlindjeve, një specialitet nga Liguria, “Fokaçia me patate”!

Përbërësit;
200 gr miell 00
100 gr miell gruri
200 g patate të ziera
250 ml ujë të vaket
50 gr vaj lulesh
12 gr maja birre
16 gr kripë
një majë luge sheqer
domate te vogla
ullinj te zinj
vaj ulliri

Në një enë të madhe përpunoni miellrat dhe ujin e vaket ku keni tretur majane dhe shtoni një majë luge sheqer për të ndihmuar ardhjen e brumit. Brumi duhet të jetë shumë ngjitës. Shtoni vaj dhe kripë dhe në fund patatet te shtypura te bera si pure. Tani me një mikser elektrik rrihni brumin edhe ne fund mbuloeni me një picete te njome dhe lereni të vij për 1 orë.
Vishni taven me leter pergamenë dhe pastaj derdhni mbi te brumin. Shpërndani në sipërfaqe domate, ullinj, rigon dhe vaj ulliri dhe piqeni në furrë në temperaturën maksimale të furrës.

Fotografitë e fokaçies tonë jan te shoqeruara nga krijimet e mrekullueshme te Almes per festat!
Shpresojm t’ju pelqejn!
DSCN1138

DSCN1137

DSCN1136

DSCN1135

DSCN1134

DSCN1133
DSCN1139
DSCN1153

DSCN1152

DSCN1151

DSCN1150

DSCN1149

DSCN1148

DSCN1147

DSCN1145

DSCN1144

DSCN1143

DSCN1142

DSCN1140
DSCN1300

DSCN1274

DSCN1270

DSCN1231

DSCN1229

DSCN1212

DSCN1211

DSCN1206

I commenti sono chiusi.