Frettelle di fiori di acacia

10268625_726846180693730_6490863484512348127_n

Oggi vi serviamo la primavera in tavola proponendovi delle deliziose frittelle di acacia!

Ingredienti;
Fiori d’acacia
3 uova
100 g di farina
100 g di zucchero
Latte
Lievito in polvere
Olio d’oliva

Pulire i fiori d’acacia, eliminando soprattutto tutti gli insetti.
Preparare una pastella con 3 uova, 100 g di farina, 100 g di zucchero, tanto latte quanto basta per renderla piuttosto liquida ed un cucchiaino di lievito. Mescolare i fiori alla pastella e friggere in abbondante olio caldo.

Acacia pancakes
Today we are going to serve the spring on your tables by offering these delicious acacia pancakes!

Ingredients;
Acacia flowers
3 eggs
100 g of flour
100 g of sugar
milk
Baking powder
Olive oil

Clean the acacia flowers, especially by eliminating all insects.
Prepare a mixture with 3 eggs, 100 g of flour, 100 g sugar, milk just enough to make it fairly liquid and a teaspoon of baking powder. Mix the flowers to the batter and fry in hot oil.

Petulla me akacie
Sot do ju shërbejme pranverën në tryezë duke ju ofruar keto petulla me lule akacie teper te shijshme!

Përbërësit;
Lule Akacie
3 vezë
100 g miell
100 g sheqer
qumësht
Maja pluhur per embelsira
Vaj ulliri

Pastroni me kujdes lulet e akacies, veçanërisht duke eliminuar të gjitha insektet qe fshihen drenda.
Éergatitni nje brum me 3 vezë, 100 g miell, 100 g sheqer, qumësht te mjaftueshme për të bërë brumin mjaft të lëngshme dhe një lugë çaji pluhur pjekje. Zhysni ne brum lulet dhe skuqini pjes pjes në vaj të nxehtë.
10250124_726845680693780_2023390232337070104_n10330348_726845884027093_4250532731650335968_n

10250154_726845660693782_5008342008231800865_n10320390_726845877360427_8658376407063568501_n10341992_726846830693665_4584663424650552898_n

10325355_726846900693658_3399317585570773560_n

10314700_726846660693682_6648811236224985052_n

10312472_726846450693703_8181074742800418934_n

10300323_726846377360377_1767604547476292177_n

10172715_726846134027068_2958503690020615137_n

10171733_726846420693706_6577186476621184099_n

10343682_726846164027065_7984466952178855443_n

I commenti sono chiusi.