Grissini

DSCN1814
Carissimi oggi vi proponiamo un prodotto che non ha bisogno di troppi giri di parole…semplicemente oggi facciamo i grissini, che qui ve li proponiamo come accompagnamento di a salumi e formaggi per un aperitivo!

Ingredienti;
500 gr farina
250 ml acqua
6 gr lievito di birra
evo
sale

Iniziamo a preparare l’impasto per i grissini unendo alla farina l’acqua tiepida dove abbiamo precedentemente sciolto il lievito. Lavorando uniamo l’olio, il sale ed un pizzico di zuccheri per aiutare la lievitazione.
Lasciamo riposare l’impasto in una teglia di vetro quadrata coperta dalla pellicola. Una volta che l’impasto raddoppia di volume, rovesciamo l’impasto in un piano infarinato senza toccarlo per interrompergli la lievitazione, e tagliamo delle striscioline di impasto che arrotoleremo leggermente su se stesso allungandolo. Li poniamo tutti in una teglia foderata con carta da forno e li cospargiamo di olio. Se lo desiderate potete versarvi sopra dei semi di papavero, dei semi di sesamo o del trito di rosmarino per aromatizzarli.

Inforniamo in forno preriscaldato alla massima temperatura fino a che diventano dorati.

Italian breadsticks “Grissini”
Dear friends today we offer you the recipe of a product that does not need to mince words todays… simply the Italian breadsticks! Here we propose them as an accompaniment to cold cuts and cheese for an appetizer!

Ingredients;
500 g flour
250 ml water
6 g yeast
olive oil
salt

We start preparing the dough for breadsticks combining the flour with warm water where we previously dissolved yeast. We continue working the doll combining the olive oil, salt and a pinch of sugar to help the rising.
Let the dough rest in a square glass baking dish covered by film. Once the dough doubles in volume, we reverse the dough on a floured surface without touching it for not to break rising, and cut strips of dough that will roll on itself slightly stretching it. We place them all in a pan lined with parchment paper and sprinkle them with olive oil. If you wish, you can pour over them poppy seeds, sesame seeds or chopped rosemary to flavor them .
Bake in a preheated oven at maximum temperature until they become golden brown.

Grisini
Të dashur miq sot po ju propozojme nje produkt që nuk ka nevojë për shum fjale…thjesht sot do pergatisim grissini! Këtu po ju a propozojmë si shoqërim për proshutra, sallamra dhe djathë per te shoqeruar kokteile!

Përbërësit;
500 g miell
250 ml ujë
6 g maja birre
vaj ulliri
kripë

Fillojmë përgatitjen e brumit per grisinit duke bashkuar miellin me ujë të ngrohtë ku më parë kemi tretur majane. Duke punuar brumin, shtojm vaj ulliri, kripë dhe një majë sheqer për të ndihmuar ardhjen e brumit.
Leme brumin te rritet ne nje tave qelqi e mbuluar nga plasmasi i holle Pasi brumë ka arritur te dyfishoj volumin, zbrazim brumë mbi një sipërfaqe me miell pa e prekur atë për mos ti prishur ardhjen, ndaj fillojme ta presim ne shirita që do të rrokulliset në vetvete dhe shtrihen pak. I vendosim të gjitha në një tepsi me letër pergamenë dhe i lyejm nga siper me nje sasi te vogël me vaj. Nëse dëshironi, mund të shperndani mbi ta disa fara lulekuqe, fara susami ose rozmarinë e grire holle per t’ju dhene shije.
Piqen një furrë te nxehte në temperaturë maksimale deri sa të bëhen të artë.
DSCN1807

DSCN1806
DSCN1810

DSCN1809

DSCN1808
DSCN1813
DSCN1827

DSCN1825

2 risposte a Grissini

  1. marsi scrive:

    Ju lumshin duart e arta , do ti bej sapo te me jepet mundesia