Infuso di fiori di melograno

Il melogranao sembra uno scrigno ripieno di pietre preziose ed il valore di questo frutto si estende fino ai suoi fiori che noi oggi vogliamo proporveli come un infuso le cui proprietà antisettiche ed antiinfluenzale lo rendono non solo una bevanda rilassante, dissetante e lenitiva, ma anche e soprattutto curativa.
Per ottenere il vostro infuso occorre procurare i fiori di melograno che vanno essiccati, sminuzzarne 3 grammi in una teira, bollire 150 ml d’acqua e versarla nella teiera. Coprire, lasciar intiepidire ma non freddare. Zuccherare a piacere e se desiderate, arricchirlo con il succo dei chicchi di melagrana.

Pomegranate flower infusion
The pomegranate looks like a treasure chest filled with precious stones and the value of this fruit extends till to its tree flowers that today we want to present them to you as an infusion whose antiseptic and flu properties, make it not only a relaxing drink, thirst-quenching and soothing but also especially healing.

To get your infusion is necessary to procure the pomegranate flowers and to let them totally dry. Poor 3 grams of the dried flowers in a teapot , boil 150 ml of water and pour it into the teapot. Cover, let cool but not cold. Sweeten as your taste and if you want to enrich it, add somo juice of the pomegranate grains.

Caj lule shege
Shega duket si një ark thesari i mbushur me gurë të çmuar, dhe vlera e këtij fruti shtrihet deri ne lulet e saja, te cilat sot duam t’ju a propozojme ne kete çaj te çmuar per pronat e tij antiseptic dhe kundra gripit, të cilit e bëjnë atë jo vetëm një pije relaksuese, etje-kalitje dhe qetësues, por edhe sidomos shëruese.
Për të bere çajin tuaj është e nevojshme te mblidhni lulet e shegës dhe ti thani. Merni 3 gram te luleve te that ate thermuara dhe hidhini ne nje ibrik çaji, valoni 150 ml ujë dhe hidhjani ibrikut çajit. Vurini kapakun ibrikuti dhe lihni çajin te vaket por jot te ftohet. Shtoni sheqerin sipas deshires dhe ne qoftë se doni nje çaj me shije, shtojini pak lëng të kokrrave te shegës.

10325735_738493339529014_671898705791524067_n 10325289_738496079528740_3450506705838237921_n 10262241_738496206195394_532848361844942179_n 1486901_738496062862075_7460384894831031234_n 984104_738496172862064_2678029861998936454_n 10387404_738496302862051_3668234706228358890_n

I commenti sono chiusi.