Lonza ripiena

DSCN1870
Oggi voglio invitarvi a preparare un piatto dal gusto molto delicato. L’ho imparato al corso di cucina e l’ho cucinato per il pranzo pre-natalizo che avevo fatto per i miei e le cui immagini avevo condiviso con voi in un precedente post.

Ingredienti per 4 persone;
8 fettine sottili di lonza di maiale
2 mele golden
un cucchiaino di senape
2 uova
farina
pan grattato
olio di semi per friggere
sale
pepe
evo
Ingredienti per il contorno;
pisellini
mezzo cipollotto
uno spicchio d’aglio
qualche rametto di tipo
sale
pepe
evo

Iniziate a preparare il ripieno, pulendo le mele, tagliandole a dadini e passarle in padella con un filo di evo. Appena iniziano a dorare aggiungere la senape, il sale e il pepe. Togliete dal fuoco appena iniziano ad appassire e potete iniziare a preparare le lonze. Assicurarsi che le fettine siano sottili e sbattute molto bene, versare un cucchiaio scarso di mela al centro di una fettina e coprirla con l’altra. Passare nella farina la carne facendo attenzione a schiacciare bene i bordi, quindi passate nel uovo e nel pangrattato. Fate dorare per pochissimi minuti le vostre lonze ripiene in padella con abbondante olio di semi caldo e finite la cottura in forno a 150° per 20 minuti.

Potete accompagnare le vostre lonze con una purea di piselli che realizzerete facendo scottare in evo, scalogno e aglio, dei piselli, precedentemente sbollentati. Aromatizzate con del timo la vostra crema che avete ottenuto frullando i piselli saltati.
Buon Appetito

Stuffed loin
Today I want to invite you to prepare a very delicate taste dish. I do it at the cooking course I did before and I cooked it for the before Xmas lunch I did for my family, whose pictures I shared with you in a previous post.

Ingredients for 4 people ;
8 thin slices of pork loin
2 golden apples
a teaspoon of mustard
2 eggs
flour
breadcrumbs
seed oil for frying
salt
pepper
olive oil
Ingredients for the puree peas side;
peas
half onion
a clove of garlic
a few sprigs of type
salt
pepper
olive oil

Begin to prepare the filling, cleaning up the apples, cutting them into cubes and pure in a pan with a drizzle of olive oil. When they start to brown add the mustard, salt and pepper. Remove from heat as soon as they start to wilt so now you can start to prepare the loin. Make sure the slices are thin and very well beaten pour a tablespoon of the apple filling at the centre of one slice and cover it with the other. Pass the meat in the flour, making sure to pinch the edges together, then passed into the egg and breadcrumbs. Saute for a few minutes the loins stuffed in a pan with plenty of warm seeds oil and finish cooking in the oven at 150 degrees for 20 minutes.
You can accompany your loins with a peas puree that you will achieve by blanch the peas in olive oil, shallots and garlic, boiled the, previously. Flavored with thyme the puree by whipping the sauted peas.
Enjoy!

Fileto mishi e mbushur
Sot do te doja t’ju ftoja për të përgatitur një pjatë shije shumë te shijshme dhe delikate te cilen e mesova ne kursin e gatimit qe bere me pare dhe qe gatova për drekën para Krishtlindjeve kur pata per dreke te dashurit e mi, fotografite e te ciles i kam ndarë me ju në një artikull të mëparshme.

Përbërësit për 4 persona ;
8 feta te holla mish derri fileto
2 mollë
një lugë mustardë krem
2 vezë
miell
buke te grire
vaj lule per skuqje
kripë
piper
vaj ulliri
Përbërësit për kremin e bizeleve;
bizele
gjysmë qepë
një thelp të hudhër
disa dege te vogla timo ose rozmarin
kripë
piper
vaj ulliri

Filloni duke përgatitur mbushjen, pastroni mollën qe duhet prerë në kube dhe hidheni në një tigan me nje fije vaj ulliri. Kur fillojnë të marrin ngjyre gruri shtoni mustardën, kripën dhe piperin.
Hiqni mollet nga të nxehtit kur fillojnë të zbuten, tani mund të filloni për të përgatitur filetot e mishit. Sigurohuni që fetat te jenë të hollëa dhe të rrahura shumë mirë, tani hidhni një lugë gjelle me mollë në qendër të një fetë dhe mbuloeni atë me të tjtren. Kaloni mish në miell, duke pasur kujdes te mbani te ngjitura mire fatat njera mbi tjetren, pastaj kaloini në vezën e rrahur dhe ne buken e grire. Skuqini për 2 minuta nga te dyja anet deri sa te marrin pak ngjyre në një tigan me shumë vaj lulesh te nzehte dhe përfundoni pjekjen në furrë në 150 gradë për 20 minuta .
Mund te shoqeroni mishin me një pure bizelesh që do ta beni duke skuqur bizelet e ziera me pare, ne tigan me pak vaj ulliri, qepe dhe hudhër. Aromatizoni bizelet qe do te ktheni ne krem duke i kalura ne mixer.
Ju befte mir!
DSCN1800
DSCN1801DSCN1802DSCN1803DSCN1804DSCN1805DSCN1812DSCN1870

I commenti sono chiusi.