Millefoglie all’ananas

IMG_3524
Oggi vi propongo uno dei dolci che ho imparato al corso di pasticceria che sto seguendo. Per realizzarlo possiamo utilizzare qualsiasi abbinamento ed io qui ve lo propongo con ananas e crema pasticciera.

Ingredienti per 4 persone;
300 ml di crema pasticciera (ricetta qui)
un rotolo di pasta sfoglia
un ananas fresco (altrimenti sciroppato)
noci tritate
burro
zucchero

Dopo aver pulito l’ananas lo riduco dadini e lo faccio caramellare in padella con burro e zucchero. Verso fine cotture aggiungo un trito di noci.
Nel mentre ritaglio 8 dischi di pasta sfoglia; 4 li bucherello per non gonfiarsi, sugli altri quattro applico delle incisioni per decorare. Faccio cuocere in forno a 180° i dischi di pasta sfoglia fino a loro doratura.

Quando tutti gli ingredienti saranno tiepidi inizio ad assemblare le millefoglie ponendo due cucchiai abbondanti di ananas sulla base bucherellata, quindi copro con crema pasticciera e termino con il disco gonfiato, quindi decoro a piacere.
Spolverare di zucchero a velo e servire.

Pineapple millefeuille

Today I would like to propose one of the dessert that I learned in the pastry course I am following.
To achieve it we can use any combination and here I will propose it with pineapple and custard.

Ingredients for 4 people;
300 ml of custard (recipe here)
a roll of puff pastry
a fresh pineapple (otherwise syrupy)
chopped walnuts
butter
sugar

After cleaning the pineapple I cut it in cubes and bring it to caramelize in a pan with butter and sugar. Towards the end of cooking add the chopped walnuts.
Meanwhile cut 8 discs of puff pastry; 4 of them I punctire to not to swell, on the other 4 i apply incisions to decorate. I cook in the oven at 180 ° the puff pastry discs until golden brown.
When all the ingredients are lukewarm start to assemble the millefeuille placing two tablespoons of pineapple on the basis disc, then cover with custard and end with the disc inflated, finish decoring according to your taste.
Sprinkle with powdered sugar and serve.

Embelsira me ananas

Sot po ju propozoj një nga ëmbëlsirat që kam mësuar gjatë gjta kursit te pastiçeris qe po ndjek. Për të pergatitur kete dessert mund të përdorni çdo kombinim ingredientash, unë këtu po ju a propozojë me ananas dhe krem.

Përbërësit për 4 persona;
300 ml krem (receta këtu)
disqe sfojati per embelsira
një ananas freskët (ndryshe edhe komposto)
arra te copëtuara
gjalpë
sheqer

Pas pastrimit te ananasit e coptoj te ne kubik dhe e ve te karamelohet në një tigan me gjalpë dhe sheqer. Nga fundi i gatimit shtoni arrat e copëtuara.
Ndërkohë prisni 8 disqe sfojati; 4 i pungoj me pirun qe mos te fryhen, të te tjeret aplikoj prerje lehta si dekorim. Piqen në furrë në 180 ° deri sa te marrin ngjyre te artë.
Kur të gjithë përbërësit janë ne ftoht, fillojm te mergatisim embelsiaren tone duke vënë dy lugë ananasi në diskun e holle dhe e mbulojm me krem; përfundojme me diskun e fryrë dhe dekorojm sipas deshires.
Sperkasni pak sheqer pluhur dhe shërbeini.
IMG_3514IMG_3515IMG_3516IMG_3517IMG_3518IMG_3519IMG_3520IMG_3521IMG_3522IMG_3523IMG_3525

I commenti sono chiusi.