Mousse di fragole

IMG_3536

Harriet Van Horne diveca “Cucinare è come amare o ci si abbandona completamente o si rinuncia” ed io nel fare questa splendida mousse di fragole mi sono abbandonata completamente…

Ingredienti;
500 gr panna fresca da montare
200 gr fragole
10 gr colla di pesce in fogli
200 gr zucchero a velo

Dopo aver lavato le fragole e tagliate a pezzi si frullano con metà dello zucchero e si portano sul fuoco fino a che iniziano a bollire. Sul coulis di fragole ancora caldo sciolgo la colla di pesce precedentemente lasciata a bagno in acqua fredda per 10 minuti e fatta strizzare per bene.
Monto la panna ben ferma che aggiungo al coulis fatto raffreddare amalgamandolo delicatamente dall’alto al basso con la mano. Cospargo col setaccio il zucchero a velo restante e continuo a mescolare il tutto molto delicatamente fino ad ottenere una crema ben ferma che distribuisco in ciotole monodosi.

Lascio in frigo per almeno 4 ore e si consumano accompagnate con fragole fresco e biscotto al cioccolato sbriciolato a seconda di cosa preferite.

Strawberry Mousse

Harriet Van Horne used to say, “Cooking is like love, you should abandon yourself completely or you renounce to it” and I did so with this beautiful strawberry mousse abandoning myself completely…

Ingredients;
500 g fresh cream
200 g strawberries
10 g gelatine foils
200 g icing sugar

After washing the strawberries and cut them into pieces, blend with half of the sugar and bring the mixture on the heat until it begins to boil. On strawberry puree still hot, melt the gelatine foils previously left to soak in cold water for 10 minutes and made it well wring.
After whipping the cream very well, I add the cream to the puree cooled before mixing it gently from top to bottom by hand. I sprinkle with the remaining sugar and I continue to mix everything very gently until you get a steady cream that I distribute in single bowls.
Leave in the fridge for at least 4 hours and consumed accompanied with fresh strawberries and chocolate cookie crumbs as desired.

Mus me luleshtrydhe

Harriet Van Horne thote, “Gatim është si dashuria o e leshon veten plotësisht ose heq dorë” ndaj në gatimin e kesaj musi te bukur me luleshtrydhe leshova veten plotësisht…

Përbërësit;
500 g krem të freskët (pana)
200 g luleshtrydhe
10 g fleta xhelatinë
200 g sheqer pluhur

Pas larjes se luleshtrydhe prihen në copa dhe kalohen ne mikser me gjysmën e sheqerit dhe të vihen në zjarr derisa fillon vlimin. Në lungun e lulushtrydheve ende te nxehtë shkrihet xhelatinë qe më parë leme te zhyten në ujë të ftohtë për 10 minuta dhe shtrydhim mirë.
Rrahim kremin derisa të ngurtësohet dhe ja shojm lengut te luleshtrydheve qe lam te ftohet me pare dhe perzjejm avash nga lart poshtë me dorë. Shtojm pjesen tjeter te sheqerit duke e sitosur me kujdes dhe vazhdojë përzierjen me shum kujdes butë deri sa të arrijme një krem të qëndrueshem qe shperdajm ne kupa monodoze te cilat i leme në frigorifer për të paktën 4 orë. Mund ti konsumojm te shoqëruara me luleshtrydhe të freskëta dhe biskota çokollate te grir.

IMG_3535 IMG_3537 IMG_3534 IMG_3532IMG_3539IMG_3540IMG_3541IMG_3542IMG_3544 IMG_3543IMG_3546 IMG_3545IMG_3547 IMG_3656

I commenti sono chiusi.