Orata al forno

DSCN1659

Cari amici, per il nostro solito piatto del venerdì a base di pesce vi proponiamo esattamente il pesce!
Noi usiamo molto l’orata al forno, riempita di aromi e limone…il risultato e squisito!

Ingredienti per 4 pax;
4 orate medie
un limone
4 spicchi d’aglio
4 foglie di alloro
4 rami di rosmarino
4 foglie di salvia
sale
pepe
evo

Dopo avere pulito le orate con cura, averle eviscerate, riempite la cavità addominale di ognuna con una fetta di limone, uno spicchio d’aglio, una foglia di alloro, un ramo di rosmarino, una foglia di salvia. Disponete le orate in una teglia oliata o foderata con carta da forno, salate, pepate, cospargete con un filo d’olio d’oliva e coprite la teglia con carta stagnola e cuocete in forno a 180° per 20 min. Dopo i 20 min togliete la carta stagnola e continuate la cottura per altri 10 minuti fino a doratura e asciugatura del pesce.

Come potete notare dalle foto abbiamo scelto volutamente di dimostravi che non sempre tutto riesce alla perfezione…è facile anche per delle “ottime” cuoche come me e Alma bruciare qualcosa :)

Baked Breams

Dear friends, for our usual seafood Friday dish we are serving you exactly the fish!
We are usual to cook very often the sea breams baked , filled with herbs and lemon…the result is delicious !

Ingredients for 4 people;
4 medium-sized bream
a lemon
4 cloves of garlic
4 bay leaves
4 rosemary branches
4 sage leaves
salt
pepper
olive oil

After cleaning the breams with care, eviscerated them, and fill the abdominal cavity of each with a slice of lemon, a clove of garlic, a bay leaf, a branch of rosemary, a sage leaf. Arrange the breams on a baking sheet greased or lined with baking paper, salt and pepper, sprinkle with a little olive oil and cover the pan with aluminum foil and bake at 180 degrees for 20 min. After 20 minutes remove the foil and continue cooking for another 10 minutes until the fish golden brown and start to dry.
As you can see from the pictures below, we purposely chose to demonstrated you that not everything succeeds to perfection…even for two “excellent” cooks like me and Alma it’s easy to “burn” something :)

Peshk (orata) ne furre

Të dashur miq, si zakonisht te premten ju propozojme nje recete peshku ndaj sot po ju tergojm tamam receten e peshkut ne furr si e bejme ne!
Ne përdorim shumë oraten e mbushur me ereza tefresketa dhe limon…rezultati është i perkryer!

Përbërësit për 4 persona;
4 peshq mesatar
një limon
4 thelp të hudhër
4 gjethe dafine
4 degë rozmarinë
4 gjethe urtë
kripë
piper
vaj ulliri

Pas pastrimit të peshkut mbushim zgavrën e barkut e secilit me një fetë limoni, një thelp të hudhër, një fletë gji, një degë rozmarinë, nje fletë urtë. Tani vini peshkun ne nje tepsi te lyer me vaj ose e veshur me letër pjekje, shtoni pak kripë, piper, sperkatini me pak vaj ulliri dhe mbuloini me leter alumini dhe piqini në furre me 180 gradë për 20 min. Pas 20 minutash hiqni fleten e aluminit dhe vazhdoni pjekjen gatim për 10 minuta te tjera deri sa peshqit të marrin ngjyrë e thahet pak uji i tij.
Siç mund te shikoni nga fotot e me peshtme qe qëllimisht zgjodhem, duam t’ju tregojm se jo çdo gjë del në perfeksion…është e thjesht edhe per dy guzhinjere te “merkullueshme” si une edhe Alma te djegim diçka ne furre :)

DSCN1660 DSCN1659 DSCN1653 DSCN1657DSCN1662 DSCN1663

I commenti sono chiusi.