Passata di verdure con crema di ricotta

10376847_731154676929547_4001905042778492378_n

Oggi vogliamo stare leggeri, la prova costume è alle porte e dobbiamo perdere quei chiletti in più che abbiamo messe con tutte le golose ricette del blog.
Eccovi quindi una passata di verdure insaporita con questa deliziosa crema di ricotta.

Ingredienti;
500 gr di misto di verdure
2 dadi vegetali
200 gr di ricotta
poco latte
sale e pepe

Fate bollire il misto di verdure (vanno bene anche le buste pronte surgelate per il minestrone), in acqua bollente insaporita con i due dadi. Una volta cotte tutte le verdure frullate il vostro minestrone per ottenere un crema vellutata.
Preparate la crema di ricotta sciogliendo a fuoco basso la vostra ricotta in poco latte e insaporendo con sale e pepe a piacere.
Incorporate la crema di ricotta alla vostra passata e servite questa delizia decorano il vostro piatto secondo la fantasia.

Vegetables cream soup with ricotta cheese cream
Today we want to stay light, we are closed to the bikini time and we need to lose those extra little kilos due to the gnummys blog recipes.
So here’s a vegetables soup flavored with this delicious ricotta cheese cream.

Ingredients;
500 gr mixed vegetables
2 vegetables soup dices
200 gr ricotta cheese
a little milk
salt and pepper

Boil the mixed vegetables (even the frozen boxes ready for the soup are good), in boiling water seasoned with the two dices. Once cooked all the vegetables mixed your soup to get a velvety cream.
Prepare the cream cheese melting on low heat your cheese in a little milk and season with salt and pepper as your taste.
Stir the cream cheese to your soup and serve this deliciousness decorating your plate according to your imagination.

Supe me perime dhe gjiz
Sot ne duam të hame lehte se po vjen prova e rroba banjove dhe kemi nevojë të humbim ato pak kile qe kemi vene gjta dimrit me të gjitha recetat e blogut.
Ndaj po ju propozojme një sup me perime e me nje salcë e bere me gjiz.

Përbërësit;
500 gr perime të përziera
2 pafka per supe
200 gr gjiz
pak qumësht
kripë dhe piper

Valojm perimet e përziera (edhe zarfat e gatshme te ngrire gati per supë shkojn mir), në ujë të vluar te kalitur me dy pafkat e supes. Pasi të gjitha perimet jan zier, fruloni ne mixer supen per te realizuar nje konsistenc njesoj si nje krem.
Përgatisni tani e kremin me gjizen duke e shkire në pak qumësht mbi flaken e ulet dhe duke e kondisur me kripë dhe piper sa për shije.
Shtoni kremin e gjizes ne supen tuaj te fruluar dhe sherbeheni ne pjata te dekoruara sipas imagjinatës tuaj.

10334450_731153583596323_932099737135833406_n 10325361_731154923596189_6078606930254982924_n 10314580_731154756929539_1075336533264199569_n 10313987_731154543596227_6468311797602283316_n 10298887_731154846929530_9110059876178933896_n10356138_731154766929538_8299604882025335625_n 10338320_731154546929560_2572022824111119150_n 10338313_731154526929562_2097512665811514346_n10366265_731155213596160_6269736541347266768_n 10314503_731155126929502_2826398884530122202_n 10303771_731155216929493_4350399488353535487_n 10294520_731155130262835_7628259389032444906_n 10259994_731155153596166_2859521265134251818_n10329303_731155023596179_2335318471091921623_n 10273650_731155013596180_3954607952148045072_n 1901405_731155066929508_1370977628531211704_n

Una risposta a Passata di verdure con crema di ricotta

  1. Miranda scrive:

    Eeee…. po duhen provuar kèto gjèra. Se kèshtu nga syri tè merr mè qafè. :)