Polpette di spinaci

10377077_751468254898189_152777334247306882_n
Le polpette di spinaci sono una croccante alternativa alle classiche polpette di carne, e un modo di far apprezzare la verdura anche ai bambini più testardi!

Ingredienti:
750 gr. di spinaci freschi o cubetti surgelati
2 uova
60 gr. di parmigiano grattugiato
50 gr. di ricotta salata stagionata
1 noce di Burro
olio extravergine d’oliva
sale e pepe
farina
pane grattato

Lessate spinaci in acqua bollente. Fateli scolare sotto un peso in modo che perdano l’acqua, strizzateli delicatamente con le mani e metteteli in un tegame con una noce di burro e un po’ di sale. Quando gli spinaci si sono asciugati, togliteli dal fuoco e fateli intiepidire.
A parte sbattete le uova col parmigiano e una grattata di noce moscata, aggiungete dunque la ricotta salata grattugiata. Unite gli spinaci, mescolate bene e fate riposare in frigorifero per mezz’ora.

Trascorso questo tempo lavorate il composto con le mani per formare le polpette: passatele prima nella farina, poi nel pangrattato e friggete in abbondante olio bollente.
Fate asciugare le polpette di spinaci su carta da pacchi o da cucina e servite ben calde.

Spinach meatballs
The spinach meatballs are a crispy alternative to traditional meatballs with meat, and a way to appreciate vegetables even to the most stubborn kids!

Ingredients:
750 gr. spinach, fresh or frozen cubes
2 eggs
60 gr. grated parmesan
50 gr. seasoned salted ricotta
flour
1 knob of butter
extra virgin olive oil
salt and pepper
bread crumbs

Boil spinach in boiling water. Let them drain under a weight so that they lose water, squeeze gently with your hands and put them in a pan with a knob of butter and a bit ‘of salt and pepper. When they have dried, take off from the heat and let them cool.
Besides, beat the eggs with some grated Parmesan cheese and nutmeg, then add the grated salted ricotta. Combine the spinach, stir well and let stand in refrigerator for half an hour.
After this time, work the mixture with your hands to form the balls: roll them in flour, then in bread crumbs and fry in hot oil.
Let dry your spinach meatballs on wrapping paper and served hot.

Qofte me spinaq
Të qoftet me spinaq jan nje alternative shum interesante e qofteve tradicionale me mish, ashtu si dhe një mënyrë për te bere fëmijët te hane zarzavate!

Përbërësit:
750 gr. spinaq, te freskëta ose të ngrira
2 vezë
60 gr. djathi te grire
50 gr. djath te bardh
miell
pak gjalpë
vaj ulliri
kripë dhe piper
buke te grire

Zijeni spinaqin në ujë të valë. Lereni të thahet nën një peshë në mënyrë që të humbasin ujin, butësisht shtrydhinu me duart tuaja dhe virini në një tigan me pak gjalpë dhe pak kripë e piper. Kur fillojn te humbasin ujin e tepert hiqini nga zjarri dhe lerini të ftohen.
Nderkoh, rrihni vezët me djathin e grir dhe me djathin e bardh te copetuar imet. Perzjeni çdo gje mirë dhe lereni të qëndrojë në frigorifer për gjysmë ore.
Pas kësaj kohe, punojeni brumin persri me duar për të formuar qoftet: kaloini në miell, pastaj në bukën e grire dhe skuqini në vaj të nxehtë.
Pas skuqjes lini qoftet te kullojne ne leter kuzhine dhe shërbeini te nxehta.
10452358_751465758231772_3612464681462074442_n10489942_751465744898440_2697562098830978701_n10474464_751465974898417_3044544752197421609_n10487262_751467988231549_470777559439574552_n 10419638_751466134898401_4270660564187641346_n 10377077_751468254898189_152777334247306882_n 10006109_751466391565042_5763543254952065914_n 1546116_751466104898404_7335842504931899514_n 10494802_751466538231694_2129337257037863728_n10458349_751467981564883_1221406474555084384_n

I commenti sono chiusi.