Salmone in crosta

883813_662360207142328_484767638_o
Ingredienti per il salmone;
4 tranci di salmone
4 spicchi d’aglio
prezzemolo tritato
sale
pepe
evo

Ingredienti per la crosta;
500 gr farina
3 uova
200 ml olio semi
200 gr yogurt bianco
pizzico di sale

Iniziate a preparare il salmone lavandolo con cura e togliendo con una pinzetta eventuali spine. Disporlo in una teglia da forno precedentemente foderata con carta da forno e condirlo con il prezzemolo tritato, l’aglio tenuto intero, sale, pepe ed un filo di evo. Coprire la teglia con stagnola e inforno per 30 minuti a 180°.
Nel mentre preparo l’impasto della crosta lavorando tutti gli ingredienti fino ad ottenere una palla morbida e lavorabile che tirerò sottile con il mattarello.
Una volta cotto il salmone, avvolgo nella sfoglia i tranci e li decoro ottenendo la forma di un pesce. Passo in forno i “finti pesci” a 200 gradi fino a quando la crosta inizia a dorare.

Il risultato…semplicemente buonissimi e bellissimi!

Salmon in crust

Ingredients for the salmon;
4 slices of salmon
4 cloves of garlic
chopped parsley
salt
pepper
olive oil

Ingredients for the crust;
500 g flour
3 eggs
200 ml seeds oil
200g plain yogurt
pinch of salt

Begin to prepare the salmon with by washing it carefully and remove bones with tweezers. Place it in a baking tray lined with baking paper and season with chopped parsley, garlic kept whole, salt, pepper and a drizzle of olive oil. Cover the pan with foil and bake for 30 minutes at 180 degrees.
Meanwhile prepare the dough for the crust working all the ingredients until you get a soft ball that will work thin with a rolling pin.
Once cooked salmon, wrap it in the pastry slices and decorum getting them in the shape of a fish. Step into the oven the “fake fish” at 200 degrees until the crust begins to brown.
The result…simply delicious and beautiful!

Salmon ne kore

Përbërësit për salmon;
4 feta salmome
4 thelpinj hudhër
majdanoz te copëtuar
kripë
piper
vaj ulliri

Përbërësit për koren;
500 g miell
3 vezë
200 ml vaj lulesh
200 g kos te bardhe
nje majë e kripë

Filloni dukepërgatitur salmonin te cilin duhet ta lani me kujdes dhe ti hiqni halat me nje pincet. Vendoseni pastaj ne nje tave pjekje te rreshtuar me letër pjekje dhe kondiseni me majdanozin e copëtuar, hudhëren e mbajtur të tërë, kripë, piper dhe nje fije vall ulliri. Mbuloni taven me leter alumini dhe piqeni ne furre për 30 minuta në 180 gradë.
Ndërkohë përgatisni brumin per koren duke punuar të gjithë përbërësit deri sa të beni një top të butë që do hapni te hollë me një okllai.
Pasi salmoni ka mbaruar se pjekuri, mblidheni me petat dhe zbukuroeni me te ne menyre qe te ralizoni formen e peshkut. Perfundoini peshqit në furre me 200 gradë deri sa te fillojne te marrin faqe.
Rezultati…thjesht jasht zakonisht te shijshem dhe te bukur!

72317_662355977142751_1866673843_n
1501351_662355960476086_344326958_o
1502582_662355823809433_70206763_o
1507538_662356413809374_359384170_o
1489571_662356597142689_454881467_o
1491571_662357220475960_1046079921_o
1524161_662357163809299_779994240_o

1399111_662360273808988_1620517723_o

885369_662360260475656_244875786_o

I commenti sono chiusi.