Tagliatelle ai funghi

DSCN0962
Carissimi tutti, innanzitutto vi chiedo scusa per aver pubblicato poco sotto queste feste, ma come bene sapete le mie splendide vacanze oltreoceano hanno straordinariamente riempito ogni mia giornata di questo fine e inizio anno. Appena ingrano definitivamente la marcia nella mia quotidianità inizierò a condividere con voi la mia splendida esperienza Newyorkese. Per ora gustatevi queste ottimi tagliatelle ai funghi che dedico a mia cugina Juli sapendo che non tarderà a cucinarle a Frank che sotto le feste ha dimostrato di gradire notevolmente!

Ingredienti per 4 pax;
400 gr tagliatelle fresche all’uovo
1 scalogno
1 spicchio d’aglio
prezzemolo tritato
vino bianco da cucina
250 gr funghi misti freschi con porcini
sale
pepe
evo

Mettete l’acqua a bollire con un cucchiaio di sale. Nel mentre preparate il condimento dorando la cipolla e l’aglio tritati una padella con un filo d’olio. Appena la cipolla inizia a dorare aggiungere i funghi misti precedentemente puliti e tagliati grossolanamente. Lasciate cuocere per 20 minuti a fiamma bassa fino a che non iniziano ad asciugare quindi sfumate con del vino bianco da tavola. Salate e pepate a piacere e quando l’acqua inizia a bollire versarvi le tagliatelle che scolerete sui funghi ancora al dente e molto acquose. Fate saltare in padella energicamente e spolverate prima di servire con una pioggia di prezzemolo tritato. Servite caldissime, volendo accompagnate con del parmigiano grattuggiato.

Mushroom Tagliatelle
Dear all, first let me apologize for having published very few post during these Holidays, but you well know about my wonderful holidays overseas that extraordinarily filled every day on the the beginning and end of this year. As soon as I will tourn back on my everyday life I will begin to share with you all my wonderful NYC experience . For now, enjoy these great mushroom tagliatelle which I dedicate to my cousin Juli knowing that sure she’s going to cook them to Frank, who does not hesitate to show how greatly he appreciate this dish that I cooked him during my NY journay!

Ingredients for 4 persons;
400 g fresh egg noodles
1 onion
1 clove of garlic
chopped parsley
white table wine
250 g mixed mushrooms with fresh porcini
salt
pepper
olive oil

Put water to boil with a tablespoon of salt. Meanwhile prepare the sauce browning the onion and garlic in a pan with a little oil. As soon as the onion begins to brown add the previously mixed mushrooms, cleaned and cut into pieces. Let cook for 20 minutes over low heat until they begin to dry and then pour some white table. Add salt and pepper as your taste, and when the water begins to boil, pour the noodles that that have to be very “al dente” and put them onto the mushrooms being very watery. Sauté on the pan vigorously before serving and sprinkle with a shower of chopped parsley. Serve piping hot, wanting accompanied with Parmesan cheese.

Tagliatelle me kerpudha
Të dashur miqte e mi, në radhë të parë kërkoj ndjesë ndon se kam botuar pak artikuj gjta festave, por sic e dini mire, pushimet e mia të mrekullueshme jashtë shtetit e kanë mbushur jashtëzakonisht çdo ditë time si ne fund ashtu edhe ne fillim të këtij viti. Pur ju premtoj qe sapot te rikthehem ne jeten time të përditshme do të filloj të ndaj me ju udhetimin time të mrekullueshem ne NY. Tani për tan, provoni te beni keto Tagliatelle me kërpudha të cilat ja dedikoj kushërires time te dashur Juli duke ditur qe ka per tja gatura sa me shpejt Frankut I cili nuk hezitoj të vlerësonte jasht masë kete recet kur ja pergatita ne NY!

Përbërësit për 4 veta;
400 g tagliatelle të freskëta
1 qepe
1 thelp hudhër
majdanoz i copëtuar holle
verë e bardhë
250 g kërpudha të përziera me porcini te freskëta
kripë
piper
vaj ulliri

Vendosni ujë te valoj me një lugë gjelle kripë . Ndërkohë përgatisni salcën me qepë dhe hudhër në një tigan me pak vaj . Sa te filloj qëpa te marre ngjyrë shtoni kerpudhat qe perpara keni pastruar dhe prerë në copa . Lerini të gatuajn për 20 minuta deri sa të fillojnë të thahen dhe pastaj i hedhimë verën e bardhë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes, dhe kur uji fillon të valoj, hidhni tagliatellet te cilat duhet ti lini forta. Pasi i keni kulluar hidhjani siper kërpudhave dhe perzieni mire ne tigan dhe para se ti shërbeni shtoini majdanozin e fresket te copëtuar . Duhen ngrene te nxehta e po te doni te shoqëruara me djathë parmixhano te grire.
DSCN0946

DSCN0939

DSCN0938
DSCN0940
DSCN0941
DSCN0951
DSCN0954

DSCN0952
DSCN0965

DSCN0964

DSCN0962

DSCN0961

DSCN0959

DSCN0958

DSCN0956

I commenti sono chiusi.