Torta pere e cioccolato

DSCN3636Anche solo scrivere la ricetta di oggi ho l’acquolina in bocca perché oggi vi presente la preparazione della mia torta preferita; la torta pere e cioccolato, resa maestosa nella presentazione e decorazioni di Alma.

Ingredienti:
200 gr di Cioccolato fondente
200 gr di Farina
170 gr di Burro
2 Uova
100 gr di Zucchero
150 ml di Latte
3 Pere
1/2 bustina di Lievito per dolci
150 ml di Rum
Zucchero a velo q.b.

Sbucciate le pere, privatele del torsolo e tagliatele a fettine. Cospargetele di rum e lasciatele insaporire per mezz’ora.
Tagliate a pezzi grossolani la cioccolata, mettetela in un pentolino con metà burro e fate sciogliere a bagnomaria.
Amalgamate i tuorli delle uova, lo zucchero e burro restante. Aggiungete la farina setacciata , il latte e il lievito. Impastate bene.

Montate gli albumi a neve ben ferma, versateli nel composto mescolando delicatamente dal basso verso l’alto.
Aggiungete il cioccolato sciolto.
Imburrate e infarinate uno stampo, versate metà composto e ricoprite con le pere.
Versate il resto del composto e cuocete in forno ben caldo per 45 minuti a 180 gradi.
Servite la torta spolverata di zucchero a velo.

Pear and chocolate cake
Just writing today’s recipe, I’m getting hungry to eat what I’m going to present you because it’s about my favorite cake; Pear and chocolate cake, majestically made, presented and decorated by Alma.

Ingredients:
200 gr Chocolate Fudge
200 gr Flour
170 gr Butter
2 Eggs
100 gr Sugar
150 ml of milk
3 Pears
1/2 teaspoon of baking powder
150 ml of Rhum
Powdered sugar as desired

Peel the pears, take off the seeds and cut into slices. Sprinkle with rum and leave to rest for half an hour.
Cut the chocolate in pieces, put in a saucepan with half the butter and melt in a double boiler.
Mix the egg yolks, sugar and remaining butter. Add the sifted flour, milk and baking powder. Mix them all carefully.
Beat the egg whites until stiff, pour in the mixture, stirring gently from bottom to top.
Add the melted chocolate .
In a buttered and floured mold, pour half of the mixture and cover with pears.
Pour the rest of the mixture and bake in a hot oven for 45 minutes at 180 degrees.
Serve the cake sprinkled with powdered sugar.

Kek me dardha dhe çokollatë
Vetem duke e shkruar recetene sotme,me shkon goja leng, sepse sot po ju propozoj tortën time te preferuar; torta me dardha dhe çokollatë, qe kety esht pergatitur, paraqitur dhe dekoruar me aftesine e pafundme te Almës.

Përbërësit:
200 gr Chocolate
200 gr miell
170 gr gjalpë
2 Vezë
100 gr sheqer
150 ml qumësht
3 Dardha
1/2 lugë çaji maja birre pluhur per embelsira
150 ml liker (Rum)
pak sheqer pluhur

Pastroni dardhat dhe prifini ne feta. Lerini te pushojne per tu aromatizuar ne likerin për gjysmë ore.
Pritini me copa çokollatën dhe shkrieheni me gjysmën e gjalpit ne banjo maria.
Rrihni te verdhene vezes me sheqerin dhe gjalpin e mbetur. Shtoni miellin e sitosur mir dhe qumështin, se fundi majane e birres pluhur per embelsira. Përzieni mir brumin.
Rrihni fort te barda e vezes derisa të ngurtëson, shtojani përzierjes suaj me ngadal duke levizur lugen nga fund lartë. Shtoni tani çokollatën e shkrirë.
Lyeni me pak gjalp dhe miell tepsine dhe derdhni ne te gjysmen e përzierjes te cilen do ta mbuloni me dardhat e prera ne feta.
Mbuloni me pjesën tjetër te brumit dhe piqni torten në furrë të nxehtë për 45 minuta me 180 gradë.
Shërbeni tortën te sperkatur me sheqer pluhur.

DSCN3617

DSCN3616
DSCN3618DSCN3625

DSCN3624

DSCN3626DSCN3630

DSCN3629

DSCN3628

DSCN3627DSCN3635

DSCN3634

DSCN3633

DSCN3632

DSCN3631DSCN3619DSCN3623

DSCN3622

DSCN3620

I commenti sono chiusi.