Torta allo yogurt

10258254_726847370693611_3449071770929974394_n

Oggi vi proponiamo la torta allo yogurt, un dolce soffice e leggero, adatto alla prima colazione o alla merenda dei bambini.
Qui ve lo mostriamo accompagnata ad uno sciroppo alle rose ideale per realizzare delle freschissime bevande al sapore fresco di rosa. La ricetta dello sciroppo sarà uno dei nostri prossimi post!

Ingredienti;
250 gr di Yogurt
300 gr di Farina
3 Uova piccole
1 bicchiere di Latte
70 gr di Burro
1 bustina di Lievito per dolci
Scorza di 1 Limone
Zucchero a velo q.b.
1 pizzico di Sale

Sciogliete lo zucchero con i tuorli d’uovo. Quando si saranno ben amalgamati, aggiungete anche il burro sciolto e il latte a filo. Aggiungete lo yogurt e incorporate la scorza di limone all’impasto.
Setacciate quindi la farina e il lievito, aggiungete un pizzico di sale e incorporate piano piano al resto dell’impasto, lavorando bene il tutto fino a quando l’impasto sarà privo di grumi.

Montate gli albumi a neve ben ferma e aggiungeteli all’impasto mescolando delicatamente dal basso verso l’alto. Create un composto omogeneo e versatelo in una tortiera imburrata e infarinata.
Cuocete in forno caldo a 180°C per circa 40 minuti.
Fate raffreddare e spolverate di zucchero a velo.
Non aprite il forno prima di venti minuti per evitare che la torta si afflosci.

Yogurt Cake
Today we would like to propose you the yogurt cake, a sweet soft and light dessert, suitable for breakfast or children snack.
Here we show it accompanied by a roses syrup, perfect to make fresh drinks with a delicate rose taste. The roses syrup recipe will be one of our next post!

Ingredients;
250 gr Yogurt
300 gr Flour
3 small eggs
1 glass of milk
70 gr Butter
1 teaspoon of baking powder
1 lemon zest
Powdered sugar as desired
1 pinch of salt

Melt the sugar with the egg yolks. When they are well blended, add the melted butter and milk little by little. Now add to the dough the yogurt and then the lemon zest.
Sift the flour and baking powder, add a pinch of salt and stir slowly to the rest of the dough, working very well all together until the mixture is free of lumps.
Beat the egg whites until stiff and add to the mixture stirring gently from bottom to top. Create a homogeneous mixture and pour into a buttered and floured pan.
Bake in preheated oven at 180 ° C for about 40 minutes.
Let cool and sprinkle with powdered sugar.
Do not open the oven before twenty minutes to prevent the cake from collapsing.

Tort me kos
Sot po ju propozojm tortën me kos, një ëmbëlsir sume e butë dhe e lehte, e përshtatshme për mëngjes ose si zamer per fëmijë.
Këtu po ju a tregojnë te shoqëruar me një shurup trëndafilesh, ideale për të bërë pije të freskëta mer shije trëndafili. Receta a shurupit do jete nje nga artikujt tane te ardhshem.

Përbërësit;
250 gr kos
300 gr miell
3 vezë të vogla
1 gotë qumësht
70 gr gjalpë
1 lugë çaji pluhur maja per embelsira
lekuren e 1 limoni
pak sheqer pluhur
1 majë kripë

Rrihet deri ne shkrirje sheqeri me te verdhen e vezës. Shtoni gjalpin e shkrire dhe qumështin pak nga pak. Shtoni kosin dhe lekurene e limonit tegrire.
Sitosni miellin dhe majane pluhur per embelsira, shtoni një majë kripë dhe perzjeni ngadalë, me kujdes deri sa brumi mo te kete topeza ajri.
Rrihet e bardhë veze derisa te behet e forte, si dore, dhe shtohet përzierjes duke u perzier me shume kujdes nga posht lartë me nje luhe druri. Krijoni një përzierje homogjene qe do derdhet në një tepri te lyer me gjalop dhe miell.
Piqet në furrë te peranxehur në 180 ° C për rreth 40 minuta .
Pasi te frohet sperkasni torten me sheqer pluhur.
Kini kujdes te mos hapni furrën para njëzet minutash për të parandaluar shfryrjen e tortës.

10314613_726846980693650_5727703434768970924_n 10256196_726847124026969_7468820532132882181_n 10174850_726847047360310_2940267673623848062_n1509787_726847244026957_6961707615906933029_n1509245_726847294026952_3767080184328562536_n1491770_726847657360249_6322828623043735564_n970287_726847574026924_5799751586966136790_n10257882_726847800693568_5557192080715638232_n10154247_726848194026862_2759736361289229703_n10322799_726848254026856_7325950484753714946_n10245379_726847544026927_5414839940005046621_n

I commenti sono chiusi.