Tortine di verdure

DSCN3269

Cari amici questa settimana ci siamo presi un lungo momento di pausa per rilassarci e caricarci di energie per affrontare questa tirata unica lavorativa fino al 2 giugno che sarà nuovamente festa.
Quindi anche sul blog “abbiamo chiuso per ponte” :)  e non abbiamo pubblicato nuovi articoli, ma vi assicuro che con Alma in questi giorni ci siamo date parecchio da fare per i futuri articoli.
Oggi iniziamo dunque con una velocissima ricetta, facile e buonissima!

Ingredienti;
un rotolo di pasta sfoglia
500 gr di verdure miste
250 gr di ricotta salata
3 uova intere
sale e pepe

Per comodità e velocità, le verdure che abbiamo utilizzato per il ripieno solo quelle dei sacchetti per fare i minestroni, in quanto già pulita, lavata e tagliata a cubetti. E’ sufficiente dunque far bollire le verdure e successivamente unirle alla ricotta salata, le uova ed infine salarle e peparle a piacere.

Riempite col il composto ottenuto i vostri pirottini rivestiti con dischi di pasta sfoglia ed infornate per 20 min a 180°.
Al posto della pasta sfoglia, Alma qui ha utilizzato la pasta fillo con cui fa i byrek, sicuramente più laboriosa ma non c’è paragone! Se volete provare, la ricetta la trovate qui.
Se volete anziché le tortine potete fare una torta salata unica utilizzando lo stesso procedimento.

Vegetable Tartlets
Dear friends, this week we took a long pause to relax and boost of energy to deal with this only tirade work until June 2nd that we will be in vacation again.
So even on the blog “we closed for 1st may vacation” :) and we have not published new articles, but I assure you that in these days, with Alma, we have given a lot to do for the posts to come.
Therefore, today we begin with a very fast recipe, easy to do and obviously delicious!

Ingredients;
a roll of puff pastry
500 gr mixed vegetables
250 gr of salted ricotta
3 whole eggs
salt and pepper

For convenience, the vegetables we used for the filling are those in frozen bags to make vegetables soup, as they are already cleaned, washed and cut into cubes. So you have just to boil the vegetables and then add them to the ricotta, the eggs and salt and pepper as your taste.
Fill your cups lined with puff pastry, with the mixture and bake for 20 minutes at 180° C.
In stead of puff pastry, Alma here has used the phyllo dough which makes byrek, certainly more laborious, but there is no comparison concerning the taste! However, if you want to try, find the recipe here.
If you want, instead of tartlets you can make a big one as a pie using the same procedure as above.

Tortina me perime
Të dashur miq, këtë javë kemi marrë një pauzë të gjatë për t’u çlodhur dhe t’u pergatitur per kete puaj te gjat pa pushime deri në 2 qershor kur do kemi fest perseri.
Pra, edhe në blog “mbyllem për pushime” :) ndaj nuk botuaa artikuj të ri, por unë ju siguroj se me Almën në këto ditë jemi perpjekur te realizoj sa me teper material per artikujt e ardhçem.
Sot po fillojmë me një recetë shumë te shpejtë, te lehtë dhe jasht mase te shijshme!

Përbërësit;
një role pasta sfoglia (ose pete byreku)
500 gr perime të përziera
250 gr gjiz shqipetare te kripur
3 vezë
kripë dhe piper

Për lehtësi dhe shpejtësi, perimet që përdorem jan ato te gatçme ne konfeksionet e ngrira per te bere supa, sepse jan tashme te pastruara, te lara dhe te prerë në kubik. Ndaj esht e mjaftueshme t’ju japesh nje vale perimeve dhe pastaj t’ju shtoni gjizen, vezët dhe së fundi te shtoni kripë dhe piper sipas deshires.
Mbushni me përzierjen e meparshme kupat e vogla te veshur me pasta sfoglia dhe piqen ne furre për 20 minuta me 180 gradë.
Në vend të pasta sfoglies, Alma këtu ka përdorur pete byreku, me siguri më të mundimshme, por nuk ka krahasim per sa i perket shijes! Nëse doni ta beni me petet e byrekut, gjeni recetën këtu.
Nëse në vend të tortinave te vogla doni te beni vetem nje ta madhe, mund ta realizoni duke përdorur të njëjtën procedurë.

DSCN3262DSCN3261DSCN3263DSCN3268DSCN3270DSCN3271

I commenti sono chiusi.