Un Rustico Natale

DSCN1108
Oggi volevamo proporvi un piatto tanto semplice e povero quanto gustoso, tipico della tradizione dolciaria turca; l’Halva!
Semplicemente mettete sul fuoco nell’ordine burro fuso, farina, acqua calda, noci e zucchero fino ad ottenere un composto solido che servirete freddo.
Un piatto così rustico non poteva essere servito se non in un’altrettanta rustica tavola realizzata da Alma!

A Rustic Christmas!
Today we wanted to proposE a dish so simple and poor as tasty, typical of traditional Turkish sweets; the Halva!
Simply put on fire, in order, melted butter, flour, hot water, sugar and nuts to form a solid compound that serve cold.
A rustic dish like this could not be served if not in an equally rustic table set up ​​from Alma!

Hallva e Krishtlindjes!
Sot kemi deshir të prezantojme një pjatë aq te verfer e të thjeshtë sa dhe te shijshme, nje embelsir tipike e tradites turke; Hallva!
Vëmë thjesht ne zjarr të shkrijme gjalp, ne te cilin skuqim miell, shtojm arrat, sheqerin dhe ujin e nxehtë deri sa të formojnë një përbërje solide që shërbejmë te ftohtë.
Një pjatë kaq e verfer nuk do të mund të shërbehet në mos se në një tryezë te thjesht aq sa partokolare e bëra nga Alma!
DSCN1100

DSCN1098

DSCN1097
DSCN1109

DSCN1102

DSCN1108

DSCN1105

DSCN1104

DSCN1467

DSCN1466

DSCN1463

DSCN1462

DSCN1461

DSCN1460

DSCN1459

DSCN1458

I commenti sono chiusi.